تحولات لبنان و فلسطین

اصفهان- همایش تحلیل چشم انداز اقتصادی و سیاسی ایران و جهان پس از انتخابات آمریکا با حضور صادق خرازی در سالن همایش هابی بین المللی اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.

تشکیل مثلث ایران، روسیه و آمریکا توهم است/مشکل ما مدیریت است

به گزارش قدس آنلاین، دبیرکل حزب ندای ایران و سفیر سابق ایران در فرانسه در این همایش گفت: اروپایی ها معتقدند که استمرار برجام سبب حیات و ثبات در خاورمیانه می شود اما ترامپ شعارهایی در انتخابات داده که او را با واقعیت های جدید منطقه رو به رو خواهد کرد

صادق خرازی در خصوص تشکیل مثلث روسیه، ایران و آمریکا گفت: این توهم یکی از واقعیاتی است که نمی تواند ترامپ را در دکترینی موفق کند؛ مگر اینکه آمریکایی ها از بسیاری از سیاست های خود دست بکشند و این را هم این روزها شاهد نیستیم؛ اینکه روسها و آمریکایی ها توافق کنند چشم اندازی نیز در این باره وجود ندارد چراکه استراتژی های پوتین با استراتژی های آمریکا به جایی نخواهد رسید.

وی ادامه داد: آمریکایی ها دلشان برای ما نسوخته و بیشترین فشارهای آمریکایی ها به ما پس از کودتای ۲۸ مرداد بود که به آمریکا نزدیک بودیم؛ روسیه امروز اولویت ها و خواستگاه هایش با گذشته متفاوت است و دشمنی با ما ندارد؛ درباره هاشمی رفسنجانی نیز معتقدم که انسان های بزرگ اشتباهات بزرگ دارند.

وی ادامه داد: من چشم اندازی واقع گرایانه در این باره نمی بینم؛ اکنون باید شورای امنیت به دنبال دکترین جدید در حوزه اقتصاد و مسایل استراتژیک خود باشد و یکی از آنها ایران، چین و فرانسه است چراکه مهمترین کشور اروپایی که به صورت جدی واکنش به آمریکا نشان می دهد فرانسه است.

وی ادامه داد: این یک واقعیت ملموس و آشکاری است و باید از این فرصت استفاده کنیم؛ ضمن اینکه اقتصاد برای امنیت است و در برجام دیدیم که بانک های اروپایی دوگانه برخورد کردند و باید در موضوعات امنیت ملی خود و توسعه روابط خود با کشورهایی که می توانند با ما کار کنند اتخاذ کنیم تا بتوانیم بیشترین ظرفیت را برای تهدید های آمریکا ایجاد کنیم.

خرازی درباره برجام اظهار کرد: برجام چند وجهه دارد؛ یک نگاه معتقد است برجام توانسته گام هایی را بردارد؛ اگر برجام آمده همه مشکلات را حل کند اشتباه است و اگر استقلال اقتصادی ایران را به دنبال خواهد داشت نیز ساده اندیشی است.

وی ادامه داد: ما در زمانی مذاکره را آغاز کردیم که کشور کاملا قفل بود و نفت خود را می فروختیم و آنها جنس بنجل خود را با ارزش تعریف شده خود به ما می دادند و زمانی برجام را شروع کردیم که ماشین تحریم ها روشن شده بود.

خرازی بیان کرد: انتخاب ترامپ بی تردید تاثیرات خود را در حوزه های اقتصادی خواهد گذاشت و هر کس گمان می کند تنها اثر سیاسی دارد اشتباه می کند و آمریکایی ها سر در گم هستند که با این انتخاب چگونه مناسبات خود را تنظیم کنیم و بسیاری از اندیشکده های آمریکایی نقشه ای آینده آمریکا را با سردرگمی دنبال می کنند و آنچه مشخص است ترامپ از سوی تندروهای آمریکا به گروگان گرفته شد.

وی با بیان اینکه مجموعه انتخاب های ترامپ نشان می دهد وضعیت خوبی در آینده آمریکا و مناسباتش با اروپا و خاورمیانه شاهد نخواهیم بود، افزود: آخرین موضع ترامپ این است که برای سرنگونی هیچ رژیمی در دنیا پولی خرج نمی کنم و تناقض و دوگانگی در تصمیم های آمریکا شاهد خواهیم بود.

دبیرکل حزب ندای ایران تصریح کرد: افرادی که پیرامون ترامپ هستند متفاوت فکر می کنند و فردی که برای سیا انتخاب شده از آینده پر از بیم و انتخاب شرکای جدید برای سرکوب تروریسم صحبت می کند و از همکاری ایران و روسیه برای سرکوب آن یاد می کند و از سوی دیگر علیه ایران صحبت می کند و همه از برجام به عنوان یک نقطه ضعف یاد می کنند.

وی ادامه داد: اروپایی ها معتقدند که استمرار برجام سبب حیات و ثبات در خاورمیانه می شود اما ترامپ شعارهایی در انتخابات داده که او را با واقعیت های جدید منطقه رو به رو خواهد کرد؛ همچنین دبیر کل سازمان ملل و رییس آژانس انرژی اتمی و دیگران صحبت از همبستگی برای برجام دارند؛ همچنین آمریکای دموکرات آخرین تجاوز خود را به حقوق ایران با تمدید تحریم ها انجام داد و شاهدیم با ساختار های مختلفی برای تحریم روبه رو هستیم.

خرازی بیان کرد: ما در قبال آمریکا از تمام تحریم هایی که مورد پرسش قرار می گیرد برخورداریم و نخستین آن تحریم هایی است که با انقلاب ایران و اشغال سفارت آمریکا صورت گرفت و هر سال این تحریم ها تایید می شود و تحریم دیگر به حرکت ظالمانه آمریکا در دوران توفق دموکرات ها در سال ۱۹۹۵ صورت گرفت که به تحریم داماتو مشهور است و در همان مقطع که آمریکایی ها عراق را سرکوب می کردند و صحبت از تغییر رژیم عراق می گفتند اما به مهار ایران نیز روی آوردند.

بیشترین فشارهای آمریکایی ها به  ایران پس از کودتای ۲۸ مرداد

وی اشاره کرد: آمریکایی ها معتقدند که تحریم های هسته ای تایید نکرده اند اما در توافق های گروه مذاکره ایران و آمریکا صورت گرفت قرار نبود تحریم های داماتو تمدید شود و این نخستین حرکت برای نقض آشکار برجام بود و همه سیستم های حقوقی دنیا یا به صورت مخالف با این حرکت سخن گفته و یا سکوت کرده اند و امروز در فرایند حرکت های سیاسی خود چالش های دیگری با آمریکایی ها خواهیم داشت.

سپس خرازی درباره داماتو اظهار کرد: در توافق ما قرار بود همه تحریم ها پایان پذیرد و رژیم های تحریم یا برطرف شوند یا تحریم های خاصی مثل تحریم برای تسخیر لانه جاسوسی را تعلیق کنند و تحریم داماتو که ظالمانه آشکار بود به دلیل تضاد های آمریکا با عراق پدید آمده بود علیه ما وضع شد و در این سالها آمریکایی ها سعی کردند هر تصمیمی که کشورهای غربی در قبال ایران و عراق می خواستند بگیرند به گونه ای عمل کردند که ایران را در جنگ یا صلح مسلط قرار دهند که آخرین آن داماتو است.

وی افزود: واکنش ایران نیز پروسه خاص خود را دارد؛ موضوع برجام هم موضوع پروژه و هم پروسه است و شاید بیش از چند هزار صفحه بعد داشته باشد و این متن توافق تنها مقدمه ای بر آن است و در نهایت معتقدم آمریکایی ها نقض آشکار حقوقی نسبت به برجام انجام دادند.

با برجام امتیازات زیادی گرفتیم

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۸۴ یک قطعنامه نه در سازمان ملل و نه در آژانس داشتیم اما زمانی که از قطع نامه کاغذ پاره نام برده شد به سویی رفتیم که مجبور شدیم که سوی برجام برویم و نام آن را نرمش قهرمانانه بخوانیم، افزود: دولت ما جهان بینی دقیق از مسایل بین الملل نداشت و ما باید واقع بینانه با مسایل برخورد کنیم؛ اگر تصور کنیم برجام مائده آسمانی است اشتباه کرده ایم؛ اگر تصور کنیم برجام در تناقض با امنیت ملی ماست اشتباه کرده ایم.

سفیر سابق ایران در فرانسه ادامه داد: با برجام امتیازات زیادی گرفتیم که نخستین آن این بود که قدرت های جهانی داشتن تکنولوژی هسته ای را حق مسلم ما دانستند و کسانی که این مساله را قبول ندارند همانی هستند که قطعنامه را کاغذ پاره می دانستند؛ ما با برجام از بسیاری از تحریم های جدید جلوگیری کردیم و در دوره قبل حتی اجازه یک زنجیره سانتریفیوژ نداشتیم؛ اینکه دوستان می گویند ۲۰ هزار سانتریفیوژ می چرخید شاید درست باشد اما خروجی نداشت.

وی تصریح کرد: آب سنگین ما قرار شده مدرن شود؛ البته ما می توانستیم در زمینه بانک ها محکمتر برخورد کنیم اما اکنون معقتدم می تواند تحولات خوبی در مذاکرات ما در اروپا شروع شود؛ مشکل اصلی ما این است که بدانیم استقلال و آقایی هزینه دارد و باید برای استقلال و آزادی و امنیت هزینه کرد و سه دشمن خصمانه داریم که یکی اعراب است و هیچگاه سر سازگاری با ایران نخواهند داشت؛ تهدید دیگر ما رژیم صهیونیستی است که با اعراب پیوند بسیاری دارد؛ مشکل دیگر ما این است که جریان دیگری به نام ضد انقلاب ایرانی وجود دارد که آدرس هایی که در این مدت علیه ملت ایران دادند بسیار تلخ و دردناک است که این سه جریان را در مواجهه با خود داریم.

اگر قاسم سلیمانی نداشتیم امروز داعش در کشور بود

خرازی ابراز کرد: ما با خوبی از این مرحله هم خارج خواهیم شد اما کسانی که به ما توهین کرده و برجام را خیانت می دانند بدانند که خیانت به دست کسانی صورت گرفت که گفتند دختری با قابلمه غنی سازی می کند و این قطعنامه ها علیه ما صورت گرفت؛ البته اگر ما مقتدر عمل نکرده بودیم امروز شرایط کشور به گونه دیگری بود؛ همانگونه که اگر قاسم سلیمانی نداشتیم امروز داعش در کشور بود

خرازی در رابطه با «برجام» گفت: ما اشتباهی که کردیم این بود که کف دستمان را به دشمن نشان دادیم؛ نکته مهمی که وجود دارد این است که نباید شال و کلاه درست می کردیم و صحبت از برجام ۲ و ۳ می کردیم چراکه مائده آسمانی نبود و اگر قدرت داشتیم که دانش هسته ای ما تکنولوژی های حساس داشتیم امروز بیشترین رأی را به حضور این دانش ها می دادیم و مولفه قدرت و توانایی مبارزه در خون هر ایرانی است؛ برجام هم فرصت است هم تهدید.

خرازی درباره نقض برجام، گفت: سه راه در این زمینه وجود دارد؛ ابتدا ادامه مذاکرات و توقف تعهدات ما می تواند راه خوبی باشد و جای نگرانی ندارد و راه دوم توقف مذاکرات تا زمان تعیین تکلیف وضع موجود و راه سوم خروج از معاهدات ۵+۱ است؛ تصور نمی کنم که جهان بخواهند برجام را برهم بزنند؛ اینها بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته و به دنبال فشار هستند تا قدرت مقابله ایران را بسنجند و اگر محکم برخورد کنیم اتفاقی رخ نمی دهد.

وی افزود: ما یکی از کشورهای ایدولوژیک دنیا هستیم و مشکل ما مدیریت است نه ایدولوژیک؛ ما ظرفیت های خود را نمی شناسیم؛ انسان خلاق ایرانی اگر بخواهد می تواند کشور را به خوبی بسازد و وجود ایدولوژی در کشور ما بیش از ضرر، سودمند است؛ ما از موقعیت های خود اگر خوب استفاده کنیم داشتن ایدولوژیک بجای تهدید فرصت می آورد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.